Zina Nedir? Zina Hakkındaki Allah’ın Emri Nedir?

“Zinaya yaklaşmayın! Çünkü o hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur.” (İsra suresi, 32. ayet)

Aralarında nikâh bağı bulunmayan erkek ve kadının arasındaki gayriahlaki ilişkiye zina denir. Kur’an-ı Kerim ve hadislerde zina ve zinaya sebep olacak davranışlar yasaklanmıştır. Kur’an-ı Kerim’de Allah (c.c.) şöyle emreder: “Zinaya yaklaşmayın! Çünkü o hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur.” (İsra suresi, 32. ayet)

Hz. Adem’den (a.s.) Hz. Muhammed’e(s.a.v.) kadar bütün peygamberlerde zina haram kılınmıştır. Allah(c.c.) katında zina çok çirkin ve büyük bir günahtır.

Zina Nedir

İslam dininde evlilik, insan neslini koruyan önemli bir kurumdur. Evlilik hayatının düzenlenmesiyle erkek ve kadının ırz ve namusu korunmuş olur. Evlilikte iki tarafta sadakat sözü vererek bir yuva kurar. Eşler sadakat sözünü yerine getiremedikleri durumda aile parçalanır. Zina bu sadakatsizliğin bir örneğidir. İslam dininde zina hukuken ispatlandığında cezası vardır.

Toplumda zina sadece kişiyi ilgilendiren bir suç değil, tüm toplumu ilgilendiren bir suçtur. Zina suçu, aileleri derinden sarsarak insanların iffetini zedeleyen ve ahlaksızlığı yaygınlaştıran bir durumdur. İslam dini, Müslüman erkek ve kadının namus ve iffetini koruduğu gibi iffetli erkek ve iffetli kadına zina iftirasının atılmasını da yasaklamıştır.

“Ahlaksızlığın açığına da gizlisine de yaklaşmayın.” (En’am suresi, 151. ayet)

İslam dininde sadece zina değil zinaya götürecek sebepler de yasaklanmıştır. Allah (c.c.) ahlaksızlığın ve zinanın gizli olanını da açık olanını da yasaklamıştır. Zinaya götüren yollardan uzak durulmalı, aileler bu konuda çocuklarının ahlaki eğitimine önem vermelidir.

Zinaya ve fuhşa yol açan cinsel içerikli yayınlardan, televizyon seyrederken ve sosyal medya kullanırken müstehcen içerikli programlardan ve görüntülerden uzak durulmalıdır. Müslüman bir kişi nefsine hakim olmalı, her bakımdan ahlaklı olmalıdır.

 

Yorum yapın